Cristina Simona - 04 Noiembrie 2022
Ești constat agitată și obosită? Iată cum stresul este principalul dușman al pielii tale!
Am să-ți pun o simplă întrebare…
Cam cât stres crezi că poți să mai înduri?
Știu, e greu… Încerci sa fii mereu perfectă. Tragi de tine sa devii o versiune mai bună… înveți sau poate mergi zi de zi la muncă pentru a fi independentă. Uneori, poate chiar amândouă. Poate ai o familie de care trebuie sa ai grija. Mai adaugă și treburile casnice pe care nu poți sa le amâni și ai fix rețeta perfectă pentru un cocktail de stres si emoții negative.
Sincer, nu știu cum ai făcut față până acum, dar trebuie sa te felicit!
Totuși, acest stil de viață nu ezită să își pună amprenta pe chipul tău… Probabil ai observat și tu ca atunci când responsabilitățile te copleșesc sau viața ta personală este lipsită de liniște, automat și pielea ta începe sa sufere. Cireașa de pe tort, de parcă viața ta nu ar fi destul de complicata, tenul parcă o ia razna și ajungi sa te lupți cu probleme de genul acnee, eczeme sau rozacee.
Pentru ca îmi pasa de tine, draga mea și vreau sa te ajut, îți voi descrie puțin ce anume se intampla cu adevarat în corpul tău în situațiile stresante și de ce pielea ta ajunge să se confrunte cu astfel de probleme.
Nu că le-aș cunoaște eu pe toate, dar asta susțin oamenii de știință! Numeroase afecțiuni ale pielii sunt declanșate de o eliberare necorespunzătoare și necontrolată de substanțe chimice inflamatorii. Acestea își fac apariția în corpul tău în urma stărilor negative prin care treci sub forma inflamațiilor, care adesea sunt vizibile și pe chip. Inflamația este răspunsul organismului tău la o amenințare percepută la adresa sănătății, în cazul de față, chiar stresul!
Acesta poate duce la agravarea unor probleme deja existente cu tenul, dar de asemenea poate și să transforme orice piele normală, într-una problematică și sensibilă.
Ce poți tu sa faci ca sa combați aceste probleme?
În primul rând, este foarte important felul în care răspunzi tu la factorii stresanti!
Pentru că mă raportez la tine ca la o prietenă, îți voi spune câteva adevăruri care s-ar putea să te doară, dar care te vor ajuta o data ce le vei conștientiza.
Din păcate stresul nu va dispărea niciodată… El face parte din viața noastră de zi cu zi, dar putem învăța cum să-l gestionam mai bine.
Adesea el te împinge spre a fi mai nepăsătoare cu privire la stilul tău de viață și a recurge la un program haotic și nesănătos.
Dacă nu dormi bine, nu urmezi o rutina de ingrijire a tenului sau ai o alimentație dezechilibrată, toate aceste lucruri se reflectă pe chipul tău.
De asemenea, de multe ori problemele cu tenul nu vin ca un răspuns al sistemului imunitar, ci de la obiceiul nesănătos de a pune mâinile prin păr sau pe față când te simți sub presiune, lucru ce împinge bacteriile atât de pe scalp cât și de pe maini în pori.
Tot ce poți face acum este sa asculți semnalele de alarmă pe care corpul tău le transmite și să începi sa ai grijă cu adevărat de tine.
Ia o pauză atunci când simți nevoia, odihnește-te, mănâncă sănătos și cel mai important, crează-ți o rutina de îngrijire a tenului. (Personal îți recomand mult produsele pe bază de Vitamina C. Este recunoscută pentru eficacitatea ei împotriva petelor pigmentare și a roșetei.)