OFERTĂ! TRANSPORT GRATUIT PE TERITORIUL ROMÂNIEI LA ORICE COMANDĂ

GOJI REPUBLIC - 02 Noiembrie 2022

Extractul de fructe de goji – 3 beneficii de necontestat pentru pielea ta

La prima vedere, fructele de goji pe care le găsim în comerț arată precum niște stafide ușor supradimensionate, de culoare roșie.

Aceste fructe foarte mici au urcat rapid în topul superalimentelor din motive foarte întemeiate: conținutul bogat de antioxidanți și nutrienți.

Astfel, nu putem să nu ne întrebăm cât de benefice ar putea fi fructele de goji pentru sănătatea pielii. Iar dacă luăm în calcul faptul că extractul de goji este utilizat cu succes în produsele cosmetice, răspunsul este evident.

Iată principalele trei beneficii pe care le poate oferi utilizarea de produse cosmetice cu extract de goji și de ce ar trebui să le introduci în rutina de îngrijire a pielii și tenului!

1. Stimulează producția de colagen

Colagenul este un element cheie în menținerea unei pieli rezistente, tinere și elastice, dar, pe măsură ce înaintezi în vârstă, producția de colagen scade cu aproximativ 1% anual, începând cu vârsta de doar 20 de ani.

Acest lucru contribuie la lăsarea pielii și la apariția ridurilor și a liniilor fine. Datorită conținutului său ridicat de vitamina A și vitamina C, extractul de fructe de goji ajută la încetinirea pierderilor de colagen și la stimularea producției. Atât vitamina A, cât și vitamina C sunt ingrediente active, esențiale pentru enzimele care stabilizează moleculele de colagen și care asigură sintetizarea sa.

Numeroase studii au arătat că aplicarea topică a produselor cu conținut natural de vitamina C timp de cel puțin 12 săptămâni ajută la creșterea producției de colagen, ceea ce, la rândul său, duce la diminuarea ridurilor.

2. Protejează pielea de stresul oxidativ

Stresul oxidativ este cauzat de radicalii liberi – molecule instabile cu care pielea se confruntă zilnic.

Aceștia pot rezulta dintr-o multitudine de factori, de la razele UV, lumina albastră a ecranului computerului, fumat, consumul de alcool și până la poluarea aerului. Deoarece le lipsește un electron, radicalii liberi caută constant un alt atom sau moleculă de care să se lege pentru a se stabiliza. În cele din urmă, acest proces dăunează celulelor sănătoase ale pielii, cum ar fi fibroblastele care produc colagen.

Rezultatul? Riduri, hiperpigmentare și piele flască.

Aici intervin antioxidanții care se găsesc în extractul de fructe de goji și care neutralizează radicalii liberi deja formați sau împiedică formarea unor radicali liberi noi.

Din nou, acest proces este posibil datorită vitaminei A și vitaminei C. Un alt antioxidant prezent în fructele de goji, care contribuie la combaterea radicalilor liberi, este un tip de carotenoid numit zeaxantină, responsabil și de culoarea micilor fructe.

BENEFICIAZĂ ȘI TU DE EFECTELE FRUCTULUI DE GOJI

3. Hidratează pielea și calmează inflamația

Pe lângă conținutul lor impresionant de antioxidanți, fructele de goji conțin și un compus numit betaină, care este un aminoacid.

Betaina este cunoscută în principal pentru proprietățile sale antiinflamatorii, care sunt benefice pentru oricine se confruntă cu pielea ușor iritată sau inflamată cronic.

Concret, dacă suferi adesea de eczeme pe corp sau acnee inflamatorie, poți utiliza produse de îngrijire cu formulă bazată pe extract de goji pentru a combate astfel de afecțiuni.

Totodată, betaina este un compus care contribuie la menținerea hidratării profunde a pielii.Betaina ar putea avea chiar o capacitate de hidratare mai mare decât a glicerinei, unul dintre cele mai utilizate ingrediente umectante care se găsesc în majoritatea cremelor și loțiunilor hidratante.

În concluzie, produsele cu formulă bazată pe extract de fructe de goji reduc aspectul liniilor fine de pe ten, contribuie la dispariția petelor pigmentare, stimulează producția de colagen, combat imperfecțiunile și hidratează pielea.

În plus, sunt potrivite tuturor tipurilor de ten. Sfatul specialiștilor este să le introduci în rutina de îngrijire alături de produse pe bază de acid hialuronic și peptide, pentru efecte maxime.

Pe de altă parte, nu se recomandă asocierea cu produse pe bază de acizi (AHA, BHA) sau peroxid de benzoil, având în vedere concentrația ridicată de vitamina A și C din extractul de goji.

Explicația este simplă: astfel de ingrediente ar putea destabiliza ingredientele active care se găsesc în fructele de goji, diminuându-le eficiența.

GOJI REPUBLIC PRODUSE COSMETICE PE BAZA DE GOJI
×