OFERTĂ! TRANSPORT GRATUIT PE TERITORIUL ROMÂNIEI LA COMENZILE DE PESTE 150lei.

Beneficiile fructelor goji pentru frumuseţe

Beneficiile fructelor goji pentru frumuseţe

Probabil că eşti familiarizată cu conceptul de superfood – acele alimente care conţin numeroase vitamine şi minerale, care sunt pline de antioxidanţi şi au efecte extrem de benefice asupra stării generale de sănătate. Ei bine, la categoria superfood intră şi fructele goji, care s-au dovedit a fi un adevărat elixir pentru frumuseţe.

Dacă eşti în căutare de produse naturale pentru a îţi menţine tenul sănătos şi frumos, care funcţionează cu adevărat, ai ajuns în locul potrivit.

Din acest articol vei afla ce sunt fructele goji şi de ce este atât de important să le consumi, dar şi să introduci în rutina ta de înfrumuseţare cosmetice a căror formula este bazată pe acest ingredient.

Conţinutul fructelor de goji – boost pentru sănătatea pielii

Lycium barbarum, cunoscute simplu sub numele de goji, sunt originare din China, mai exact din regiunea subtropicală Ningxia Hui, care este bine-cunoscută datorită longevităţii locuitorilor săi. Unul dintre motivele pentru care persoanele din această regiune îşi menţin starea de sănătate bună un timp îndelungat este consumul zilnic de fructe de goji. Iar femeile din China, despre care ştim că au un ten care pare să sfideze trecerea timpului, consumă ceai de goji de mii de ani.

Astăzi, pentru că oamenii au înţeles care sunt beneficiile de necontestat ale acestor fructe, există culturi în mai multe colţuri de lume, inclusiv în România. La poalele munţilor Brasovului este crescută o cultură ecologică de goji, iar soiul românesc are un profil excelent, fiind plin de vitamine şi antioxidanţi. Unii dintre cei mai importanţi compuşi pe care îi putem găsi în fructele goji din Transilvania sunt:

Vitamina C – o linguriţă de fructe uscate de goji conţine 15% din doză zilnică recomandată de vitamina C, care este un antioxidant natural ce reduce hiperpigmentarea şi stimulează producţia de colagen, rezultând un ten cu aspect îmbunătăţit considerabil;

Polizaharidele – aceşti compuşi au rol antioxidant, ajutând la creşterea fermităţii pielii şi la hidratare;

Minerale – dintre cele 22 de minerale esenţiale, jumătate se pot găsi în goji, iar dintre acestea amintim zincul şi seleniul, care au efect dovedit asupra îmbunatăţirii sănătăţii pielii;

Carotenoizi – compuşi care combat fenomenul de fotoîmbătrânire a tenului, oferind strălucire şi supleţe, aceştia se regăsesc în numeroase forme în fructele goji, precum licopen, beta-caroten sau luteina;

Aminoacizi – datorită efectului de potenţare pe care îl au asupra proteinelor din corp, aminoacizii contribuie la repararea ţesuturilor epiteliale, la hidratarea pielii, având, totodată, efect detoxifiant;

Antioxidanţi – goji au un conţinut extrem de ridicat de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi, efectelor pe care le are poluarea asupra tenului şi stresului oxidativ.

Aşadar, putem afirma, fără urmă de îndoială, că goji este un superaliment ideal pentru hrănirea tenului.

Cosmeticele naturale cu goji – scut împotriva radicalilor liberi şi îmbătrânirii premature

Radicalii liberi sunt molecule care dăunează zilnic aspectului şi sănătăţii tenului. Pe scurt, aceste molecule sunt formate din atomi (pereche) și electroni (fără pereche). Pentru a fi compleţi, radicalii liberi acţionează asupra tenului, încercând să capteze electroni din moleculele pielii. Singura modalitate prin care poate fi contracarată acţiunea radicalilor liberi este reprezentată de efectul antioxidanţilor, care sunt compuşi capabili să încetinească şi chiar să elimine complet oxidarea moleculară.

În ceea ce priveşte îmbătrânirea prematură a tenului, aceasta nu este cauzată doar de efectul radicalilor liberi, ci şi de cel al razelor UV. Aplicarea topică a produselor cosmetice naturale pe bază de goji ajută la rejuvenarea tenului şi la repararea daunelor aduse de ultraviolete, datorită conţinutului ridicat de beta-caroten. Întorcându-ne la acţiunea benefică a antioxidanţilor, este necesar să menţionăm că fructele goji conţin doi antioxidanţi endogeni esenţiali în protejarea pielii de razele dăunătoare: hemoxigenaza-1 şi metalotioneina.

Cum poţi profita la maxim de toate aceste beneficii?

Mulţumită avansului tehnologic şi numeroaselor studii ştiinţifice care atestă eficacitatea utilizării topice a acestor fructe, extractul de goji este prezent în produse cosmetice de foarte bună calitate. Goji este ingredientul vedetă al tuturor produselor cosmetice naturale din gama GOJI REPUBLIC, aşa că nu va fi dificil să îl introduci în rutină ta de înfrumuseţare, pentru a profita de toate beneficiile pe care le aduce.

Este recomandat să utilizezi produse de skincare de tip leave-in care conţin goji, precum seruri sau creme hidratante. Acestea pot face parte atât dintr-o rutină simplă, cât şi dintr-una elaborată, alături de alte ingrediente. Fructele goji au capacitatea de a creşte eficacitatea altor ingrediente prezente în produsele cosmetice, datorită conţinutului ridicat de aminoacizi. De exemplu, poţi observa un efect imediat de hidratare, având în vedere faptul ca aminoacizii hidratează pielea în profunzime.

Odată ce descoperi beneficiile pe care fructele de goji le aduc tenului, nu îţi vei mai dori să foloseşti altfel de cosmetice în rutina ta. Totuşi, atunci când achiziţionezi cosmetice care conţin extract de goji, este esenţial să îţi îndrepţi atenţia către unele extrem de calitative, pentru ca efectele să fie cele scontate.

×